Közösségi Ház

rozsak3

Üdvözlünk minden kedves látogatót a Szeged-móravárosi Katolikus Közösségi Ház lapján. Az alábbiakban rövid tájékoztatót olvashatnak a Közösségi Házról.

A Szeged-Móravárosi Szent Kereszt plébánia kezelésében lévő Katolikus Közösségi Ház a templom és a Korda u. közötti üres területre épült. Az épület földszinttel, egy emelettel és tetőtér-beépítéssel, parkosított udvarral, a Korda utca felől gépkocsi beállási lehetőséggel és parkolóhelyekkel rendelkezik.

Az épületbe belépve a tágas előtérbe jutunk, melyből nyílik a nagyterem, konferenciaterem, teakonyha és egyéb kiszolgáló helyiségek. A teljes földszint akadálymentesített, ezért kiválóan alkalmas mozgássérültek, kerekesszékkel közlekedők részére rendezvények szervezésére.

A nagyterem 60 székkel, asztalokkal, besötétíthető ablakokkal vetítésekre, termékbemutatókra, tanfolyamokra, kisebb családi rendezvényekre is alkalmas. A konferenciaterem inkább kisebb létszámú, maximum 20-25 fős rendezvényekre, megbeszélésekre ajánlott két asztallal és székekkel. A teakonyha gáztűzhellyel, két nagyméretű meleg vizes mosogatóval, hűtőszekrénnyel van felszerelve. A földszinten lévő keskeny folyosóról nyílik a férfi és női mosdó.

Az épület melletti udvarban 8-10 autó részére parkolási lehetőséget tudunk biztosítani. A termek vagy az egész földszint kibérelhető akár hétvégi rendezvényekre, konferenciákra vagy rendszeres tanfolyamok tartására is.

A tetőtérben került berendezésre a Szent Kereszt Diákszállás. A diákszállás területén lévő 6 db. háromágyas és 2 db. egyágyas, egyszerűen berendezett szobát Szegeden tanuló főiskolás és egyetemista lányok bérlik. A diákszállás része a nagyméretű előtér, konyha illetve étkező, raktár, szárító helyiség, mosdó és wc-helyiségek. A diákszállás felszereléséhez tartozik az automata mosógép, vasaló, porszívó, mikrohullámú sütők, hűtőszekrények, gáztűzhely és az előtérben található Tv és video-készülék, valamint biztosítani tudunk internet-hozzáférést minden lakó részére.
A diákszállóba történő jelentkezés feltétele plébánosi illetve lelkészi ajánlás és az iskolalátogatás igazolása.

A diákszállásról készült képeket itt tekinthetik meg.

Várjuk az érdeklődő tanulók jelentkezését – akár tanév közben is – minden kedden, szerdán, pénteken 9-12 óra között a 62/444-056-os és a 06/20/368-1331-es telefonszámon.

A terembérleti díjakkal illetve a diákszállásra történő jelentkezéssel kapcsolatban a plébánia telefonszámán érdeklődhet (62/444-056 vagy 06/20/368-1331) kedd-szerda-péntek 9-12 óra közötti időpontban.